volleyball-courts

Seuravalmentajana useita mestaruuksia saavuttanut Sami Kurttila on valittu lentopallon miesten maajoukkueen uudeksi apuvalmentajaksi. Hän toimii joukkueessa brittiläisen päävalmentajan Joel Banksin lähimpänä työparina.

Maajoukkueen ensimmäinen leiri alkaa Kuortaneella ensi maanantaina 6.5. ja Kurttila vastaa silloin joukkueen valmennuksesta, jos Banks on edelleen kiinni seuransa Greenyard Maaseikin peleissä Belgian liigan finaalisarjassa.

Kurttilan sopimukseen sisältyy kesän ja syksyn maajoukkuetapahtumien lisäksi myös ensi vuoden tammikuussa pelattava Euroopan olympiakarsintaturnaus, jos Suomi on siellä mukana.

– Ehdottomasti innoissani olen ja tosi tyytyväinen, että pääsin tiimiin mukaan. Virtaa ja intoa on todella paljon lähteä kyseiseen tehtävään, Sami Kurttila sanoo.

– Me ollaan Banksin kanssa soiteltu ja vaihdeltu viestejä ja työ on oikeastaan jo alkanut. En tuntenut Banksia entuudestaan, mutta tiesin kyllä. Hän on erittäin hyvän tuntuinen kaveri. Sen kuulee heti, että hän on ammattilainen ja lisäksi erittäin motivoitunut tulemaan Suomen päävalmentajaksi. Ensimmäiset ajatukset valmennusfilosofiasta kohtasivat heti ja erittäin positiivinen mielikuva jäi hänestä.

– Banks ei vielä tunne kaikkia pelaajia ja siinä voin auttaa häntä tässä alussa, kun tiedän millaisia pelaajia Suomen maajoukkueessa on ja missä on kehitettävää.

– Banks on vaativa valmentaja ja perustaa valmennuksensa kovalle työlle. Itse ajattelen ihan samalla tavalla.

Oululainen 44-vuotias Kurttila on seuravalmentajana luotsannut oululaisen Sun Volleyn kerran (2010) ja Vammalan Lentopallon kahdesti (2017, 2018) Suomen mestaruuteen. Sun Volleyssa hän juhli vuoden 2010 Suomen Cupin mestaruutta ja VaLePassa 2016 mestaruutta. Hänet on valittu kauden miesten valmentajaksi 2010 ja 2017.

Päättyneellä kaudella Kurttila ei toiminut seuravalmentajana. Hän työskentelee Ouluseutu Urheiluakatemian lentopallovalmentajana.

– Urheiluakatemialle suuri kiitos, että saatiin tämä yhteistyö toimimaan. Jatkan sitten taas Akatemiassa, kun maajoukkuekausi on ohi. Seuravalmentajaksi en ole palaamassa ensi kaudella. Paloa isompiin ympyröihin kuitenkin on ja siinä mielessä tämä kutsu maajoukkuevalmennukseen tuli juuri sopivaan aikaan, Kurttila sanoo.

Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi toteaa, että Kurttilalla tulee olemaan maajoukkueessa tärkeä rooli, koska hän tuntee erinomaisesti suomalaisen toimintaympäristön ja suomalaiset pelaajat. Kurttilalla on keskeinen rooli myös viestin välittäjänä päävalmentajan ja muiden tahojen välillä.

– Kurttilasta välittyy samanlainen nuorekas into kuin Banksista, kun heidän kanssaan olen keskustellut. He ovat soitelleet myös keskenään ja yhteinen sävel on selvästi löytynyt, Heikkiniemi sanoo.

– Lentopalloliiton puolesta täytyy antaa erittäin suuri kiitos Ouluseutu Urheiluakatemialle, joka antoi Kurttilalle mahdollisuuden tulla mukaan maajoukkuevalmennukseen, Heikkiniemi kiittää.

 KURTTILA, SAMI

Pelaajaura

97-98             Oulun Kisko (I)

98-99             Oulun Etta (I)

99-00             Oulun Etta (I)

00-01             Oulun Etta

01-02             Kempeleen Lentopallo (I)

02-03             Kempeleen Lentopallo (I)

03-04             Kempeleen Lentopallo (I)

Valmentajaura

05-06             Kempeleen Lentopallo 2-v.

06-07             Kempeleen Lentopallo 2-v.

07-08             Kempeleen Lentopallo 2-v.

08-09             Kempeleen Lentopallo

09-10             Sun Volley Oulu

10-11             Sun Volley Oulu

11-12             Sun Volley Oulu

12-16             Oulun urheiluakatemia

16-17             VaLePa

17-18             VaLePa

Suomen mestaruus 2010, -17, -18

Suomen cupin voitto 2009, -16

Kauden valmentaja, miehet 2010, 2017