5b947ffa8fa515ab380917c8ceaba72b

Suomen Lentopalloliiton hallitus päätti keskiviikkoiltana, että Suomi hakee vuoden 2021 miesten EM-kisojen yhtä alkulohkoa.

Kuuden joukkueen alkulohko pelattaisiin Tampereella Hakametsän hallissa syyskuussa 2021. Alkulohko pelattaisiin todennäköisesti seitsemän päivän aikana siten, että joka päivä pelattaisiin 2-3 ottelua ja Suomella olisi viisi pelipäivää ja kaksi välipäivää. 

– Tällaiset suuret tapahtumat ovat parasta lajin markkinointia. Tämän kokoluokan tapahtumat tulevat näkymään sekä alueellisesti että valtakunnallisesti ja ne lisäävät lajin näkyvyyttä merkittävästi, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho sanoo.

– Yhtä lailla, kun haluamme tarjota upean urheiluelämyksen suomalaisille ja täällä vieraileville kisaturisteille, haluamme että tapahtuma on myös taloudellisesti kestävällä pohjalla. Tavoitteena on saada tapahtumasta selkeästi positiivinen tulos, jota voidaan käyttää erityisesti lajin junioritoiminnan kasvattamiseen ympäri Suomen.
Tampere valikoitui mahdolliseksi kisakaupungiksi muutamastakin syystä.

– Tampereen kaupunki on ollut aktiivinen suurten tapahtumien järjestäjä jo pitkään ja heidän energiansa ja sitoutumisensa tähän projektiin on tapahtuman järjestäjän kannalta aivan kullanarviosta. Lisäksi Tampereen sijainti Suomen lentopallokartalla on ihanteellinen näin suuren tapahtuman kannalta, Siika-aho sanoo.

Visit Tampereen Tapahtumapalveluiden johtaja Perttu Pesä myhäilee tyytyväisyyttään tapahtuman hakemisesta Tampereelle.

– On erittäin hieno asia, että Tampere on Lentopalloliiton hakemuksessa kumppanina mukana. Tämä on talousalueellemme tärkeä asia niin lentopallon, kuin imagommekin kannalta. Hakametsä aloitti oman suurtapahtumaketjunsa jääkiekon MM-kilpailuilla 1965 ja on hienoa, että jo ennen sen siirtymistä vakituisesti palloilukäyttöön, voimme tarjota sen myös osaksi lentopallon suurtapahtumaa. Toki sellaisessa asemassa se on viimeiset vuosikymmenet ollutkin maajoukkuekäytössä niin Maailmanliigassa kuin tänä vuonna pelattavassa Kultaisessa liigassa, Pesä sanoo.

Lentopallon EM-kisoihin osallistuu 24 joukkuetta, jotka jaetaan neljään kuuden joukkueen alkulohkoon. Tänä vuonna pelattavien miesten EM-kisojen isännät ovat Ranska, Slovenia, Belgia ja Hollanti.

Suomessa on EM-kisat aiemmin järjestetty vuonna 1977, jolloin mukana olivat sekä miehet että naiset ja pelipaikkakuntia oli useita. Miesten EM-kisat järjestettiin vuonna 1993 Turussa ja Oulussa.