_absolutely_free_photos_original_photos_volleyball-4752x3168_22587

Lentopalloliitto on päättänyt aloittaa säästötoimet liiton tiukan taloustilanteen takia. Vuoden 2018 toiminta oli selvästi tappiollinen ja vuoden 2019 heikko alkupuoli on heikentänyt taloudellista tilannetta entisestään. Kuluvan vuoden taloutta on rasittanut erityisesti osallistujamäärältään tavallista pienempi Power Cup -turnaus, huipun mittava ohjelma niin lentopallossa kuin beach volleyssa sekä budjetoitua merkittävästi alemmat tulot liiton kumppanuuksista.

Tavoitteena prosessissa on myös kirkastaa liiton toiminnan fokusta ja saada toiminta tarkoituksenmukaisemmaksi niin, että resursseja käytetään yhä enemmän urheiluun hallinnon sijasta.

Säästötoimien tavoitteena on saavuttaa noin 700 000 euron säästöt liiton kuluissa vuositasolla. Osana säästöjen toteuttamista Lentopalloliiton hallitus päätti kokouksessaan maanantai-iltana aloittaa liitossa yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on vähentää henkilöstön määrää ja sitä kautta henkilöstökuluja. Arvioidun henkilövähennyksen määrä on 3-4 henkilöä.

Osana yhteistoimintaneuvotteluja käsitellään myös Lentopallon valmennuskeskuksen mahdollista muutosta Kuortaneelta Tampereelle. Liiton hallitus antoi maanantaisessa kokouksessa valtuuden toimitusjohtajalle jatkaa neuvotteluja ja allekirjoittaa sopimus valmennuskeskuksen toiminnasta Tampereen kaupungin ja Varalan Urheiluopiston kanssa. Valmennuskeskuksen siirto Tampereelle luo hyvät mahdollisuudet kehittää toimintaa huipputason valmennuksen keskukseksi kiinteässä yhteistyössä seurojen ja Lentopalloliiton alueiden kanssa. Toteutuessaan uusi sijainti muuttaa valmennuskeskuksessa toimivien valmentajien työn tekemisen paikan Kuortaneelta Tampereelle.

– Nämä ovat raskaita prosesseja kaikille organisaatiomme ihmisille, mutta meillä ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtoja. Lentopalloliiton kustannukset ovat viimeisinä vuosina tasaisesti kasvaneet varsinkin verrattuna liiton tuloihin ja nykyinen kustannusrakenne ei ole kestävällä pohjalla, kertoo Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

– Pyrimme automatisoimaan toimintaprosessejamme mahdollisimman paljon ja tekemään asioita entistä tehokkaammin ja kustannustietoisemmin. Henkilöstösäästöt kohdistuvat pääasiassa erilaiseen hallinnolliseen työhön. Pyrimme siihen, että valmennus-, kilpailu- ja huippu-urheilutoimintaan näillä toimilla olisi mahdollisimman pieni vaikutus.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi korostaa resurssien kohdistamista tarkoituksenmukaisesti.

– Meidän pitää varmistaa, että käytämme resurssimme mahdollisimman tarkasti ydintoimintaamme eli urheiluun. Vaikka säästöjä tapahtuu kaikilla osa-aluille, pystymme näillä toimilla varmistamaan riittävän resurssoinnin kaikessa toiminnassamme, Sydänlammi sanoo.

Lentopalloliiton liikevaihto vuonna 2018 oli noin 5,8 miljoonaa euroa.