Mateusz Kielpinski (FIS)

Kumparelaskun ja aerialssin maailmancupin avaustapahtuma, Freestyle Opening Ruka järjestetään 4.-5.12.2020 erityisjärjestelyin. 

Tänä vuonna peräti kaksipäiväinen Freestyle Opening Ruka, kumparelaskun ja aerialsin maailmancupin avaustapahtuman järjestetään Rukalla itsenäisyyspäiväviikolla. Tapahtuma noudattaa pitkälle samaa terveysturvallisuussunnitelmaa kuin viime viikonloppuna järjestettyssä Levin maailmancupissa.

– Haluamme edelleen varmistaa, että luomme tapahtuman, jossa riskit ovat minimoitu ja pystymme kaikesta huolimatta varmistamaan Suomelle merkittävän kansainvälisen urheilutapahtuman turvallisesti. Levillä terveysturvallisuussuunitelmaa noudatettiin tarkasti, ja se toimi odotetusti, joten samaa protokollaa hyödynnämme pienin muutoksin myös Rukalla, summaa Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi

Myös Rukalla tapahtuma-alue on suunniteltu noudattamaan terveysturvallista liikkumita ja eri ryhmät kuten joukkueet, media, tapahtumahenkilökunta ja pidetään omilla rajatuilla alueillaan. Yleisöltä edellytetään maskin käyttöä. Yleisölle jaetaan veloituksettomia Lumi Medicalin Ratia Design -maskeja sekä Nolla -käsidesiä  tapahatuma-alueella.

Kumparelaskun ja aerialssin maailmancup käynnistyy 4.-5.12.2020. Rukan hiihtokeskuksessa. Yleisöllä on vapaapääsy tapahtumaan.

Katso yleisön muistilista tapahtumajärjestelyistä täältä!