Suomen Cupin 10-vuotisjuhlakauden ensimmäiset SM-hiihdot kilpaillaan 12. –14. helmikuuta Pyhäjärvellä. Honkavuoren laduilla mitaleista taistellaan perinteisen parisprintissä, vapaan normaalimatkoilla ja perinteisen sprintissä. Kilpailut käydään koronatilanteesta johtuen ilman yleisöä.

Honkavuoren aluetta on kehitetty viime vuosina paljon. Sprinttiradalle on muun muassa rakennettu uusi ylikulkusilta.

– Kaikkia ratoja on levennetty. Valot on uusittu. Uusi huoltohalli tulee olemaan muuna aikana tennishallina. Uutta on paljon, olosuhteita on parannettu, tapahtumajohtaja Kauko Tikkanen sanoo.

Alueella on vahva tekemisen meininki maastohiihdon ympärillä. Suomen Cupissa Pohti Ski Team on näkyvästi esillä, kyläseura Lamminahon Ahto puolestaan tekee taustalla vahvasti töitä hiihdon eteen. Pöhinää piisaa, ja yleisöä olisi varmasti normaalioloissa SM-viikonvaihteessa paikalla sankoin joukoin.

– Tällä mennään, ei sille voi mitään. Varovainen arvio on, että 2000 lippua olisimme kolmen päivän aikaan myyneet. Terveys edellä kuitenkin mennään.

Järjestelyjen osalta kaikki on kuitenkin kunnossa SM-tapahtumaa varten.

”Tv-tuotteena ollaan edelleen erinomaisella tasolla”

Suomen Cupissa on tänä talvena takana jo Vuokatin, Taivalkosken ja Vantaan osakilpailut. Naisten pistejohdossa on Kerttu Niskanen, viesticupissa Kainuun Hiihtoseura ja Hämeenlinnan Hiihtoseura jakavat kärkipaikan. Miesten johdossa on Joni Mäki ja viesticupissa Pohti Ski Team.

– 3/6 kisarupeamaa jo onnistuneesti Suomen Cupia takana. Korona ja osin lumiolosuhteet ovat koetelleet kisajärjestäjiä, mutta kaikki ovat selvinneet haasteista upeasti. Iso kiitos siihen suuntaan. Tv-tuotteena ollaan edelleen erinomaisella tasolla mitä katsojalukuihin tulee. Iso toive on, että saadaan viedä loput kolme rupeamaa kunnialla läpi, kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo sanoo.

Pyhäjärven jälkeen kalenterissa on vielä kauden toiset SM-kilpailut järjestetään Ristijärvellä 26. –28. maaliskuuta ja kauden huipennukseksi finaalit Rukalla 9. –10. huhtikuuta.

Pyhäjärven SM-hiihtojen ohjelma ja alustava aikataulu

Perjantaina 12.2. parisprintti (P)
10.30 Naisten karsinta
11.30 Miesten karsinta
14.10 Naisten finaali
14.40 Miesten finaali

Lauantaina 13.2.
10.00 Naisten 10 km (V)
13.00 Miesten 15 km (V)

Sunnuntaina 14.2. sprintti (P)
12.00 Karsinta
14.30 Erähiihdot ja finaalit