Sanna_masters

(Kuvaaja David Becker)

25-vuotias Paimiosta kotoisin oleva Sanna Pasanen varmisti mitalin myöhään keskiviikkona, kun hän eteni Las Vegasissa järjestettävissä MM-kilpailuissa masters-osiossa neljän parhaan joukkoon. Mastersissa keilataan paras kolmesta sarjasta -systeemillä nainen naista vastaan -otteluita. 

Keskiviikkona Pasanen voitti kaikki kolme vastustajaansa, joihin lukeutui keilailun maailmantähtiin kuuluva USA:n Shannone O’Keefe, joka valittiin muun muassa vuonna 2018 naisten ammattilaiskiertueen PWBA:n vuoden pelaajaksi. 

Mastersissa mitalit jaetaan kaikkien välieriin edenneiden neljän pelaajan kesken, joten Pasanen varmisti Suomelle ensimmäisen mitalin sitten vuoden 2009, jolloin Krista Pöllänen juhli masters-pronssia.

Pasanen keilaa lauantain vastaisena yönä Yhdysvalloissa suorassa TV-lähetyksessä Kolumbian Maria Rodriguezia vastaan, ja ottelun voittaja etenee finaaliin, jossa vastaan tulee voittaja toisesta välieräparista Danielle McEwan (USA) ja Cherie Tan (SGP). 

Pasanen oli luonnollisesti huipputunelmissa välieräpaikan varmistuttua. 

– Aika sanaton olo on. En ehkä vieläkään tajua, mitä tuli tänään saavutettua, mutta tässä on vielä mitalipelit keilaamatta. Olen usein parantanut arvokilpailuissa niiden edetessä ja toivottavasti näin käy myös välierässä. Pitää vain lähteä nauttimaan. Näihin tilanteisiin pääsee harvoin, eikä ikinä tiedä, pääsekö koskaan uudestaan, Pasanen tunnelmoi Las Vegasissa mastersin alkuerien päätyttyä. 

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas oli luonnollisesti myös tyytyväinen suojattinsa otteisiin. 

– Loistava fiilis. Omalla päävalmentajaurallani ensimmäinen MM-mitali naisten tasolla. Nyt kun mitali varmistui, pitää tuleva vapaapäivä käyttää hyväksi ja saada Sanna parhaimpaan iskuunsa välierään. Nyt kun tuli tällainen mahdollisuus, ei tyydytä mihinkään, vaan painetaan täysillä loppuun asti, Ahokas linjaa. 

Naisten MM-kilpailuissa keilaa 200 keilaajaa 34 eri maasta. Pasasen lisäksi Suomen joukkueeseen kuuluvat Eliisa Hiltunen, Ani Juntunen, Reija Lundén, Petra Eriksson-Sola sekä Jenni Heino.