Kuortane kuva

Kuortane kuva

Keilailuliitto ja Kuortaneen Urheiluopisto jatkavat nyt allekirjoitetulla strategisella sopimuksella vuonna 2005 alkanutta tavoitteellista ja vahvaan luottamukseen perustuvaa kumppanuuttaan. Laajaa yhteistyötä keilailuliiton kanssa on tehty jo yli 10 vuotta. Sopimuksen mukaisesti Kuortane on Keilailuliiton virallinen valmennuskeskus ja kumppanuuden piiriin kuuluu Urheilulukioryhmän valmennusta, yläkoululeiritystä, liiton valmennusryhmien testausta ja leiritystä, asiantuntijuuden ja sisältöjen kehittämistä valmentajakoulutukseen sekä kaikille harrastajille avoimien leirien ja koulutustapahtumien tarjoamista.

Yhteisenä tavoitteena on kehittää keilailun ammattimaisen valmentautumisen ja urheilullisuuden mahdollistavia olosuhteita sekä toimintamalleja yläkouluiästä alkaen. Tavoitteena on myös jatkaa kansainvälistä yhteistyötä Euroopan Keilailuliiton (ETBF) kanssa. Tämä mahdollistaa uusimman tiedon saamisen välittömästi koulutuksien ja opetusmateriaalien kautta käytännön valmennustyöhön kentälle. Sopimus on voimassa vuoteen 2022.

”Keilailu on yksi Kuortaneen Urheiluopiston strategiaan kirjatuista painopistelajeista. On hienoa tehdä yhteistyötä ja toimia kumppanina menestyksekkään ja dynaamisen yksilölajin kanssa, jossa pyritään ja pystytään vastaamaan modernin urheilun haasteisiin. Nuorten keilaajien EM- sekä MM-menestys on hyvä esimerkki ammattimaisen valmentautumisen ja asialle omistautumisen tuloksista, vaikka suuret harrastajamassat ovat muissa lajeissa”, kertoo Kuortaneen valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus.

”Kuortaneella on tärkeä merkitys maajoukkueiden tulevaisuudelle Urheilulukiotoiminnan kautta. Urheilulukion käyneistä iso osa nousee eri ikäluokkien maajoukkueisiin. Lisäksi käytämme Kuortaneen Valmennuskeskuksen osaajia mm. valmentajakoulutuksien luennoitsijoina sekä erilaisten koulutusmateriaalien sisällöntuottajina. Jatkossa lisäämme paukkuja urheilijan polun varhaisempiin vaiheisiin yläkoululeirityksen myötä. Myös tietotaidon jakaminen eri tasoisille harrastajille avoimen leirityksen kautta on tärkeää. Pyrimme jatkamaan ja kehittämään avointa toimintaa kentän tarpeiden ja toiveiden mukaisesti”, toiminnanjohtaja Sami Järvilä Keilailuliitosta kommentoi.

Viimeisten vuosien aikana keilailun huippu-urheiluolosuhteet ovat kehittyneet uuden radanhoitokoneen sekä Specto -valmennuslaitteiston avulla yhteistyökumppanin, urheiluteknologiayhtiö Angular Velocityn kanssa. Keilapallon liikkeen analysoinnista alkanut yhteistyö jatkuu innovaatioina myös muissa Urheiluopiston lajeissa kuten yleisurheilussa.